MTB-km's ...

18 Dec. 2012
De Oktober en November 2012 MTB's km's kunnen ingegeven worden ...
Volg deze link voor Oktober
of deze voor November
of ga naar de MTB-klassementspagina

Reeds 65 Inschrijvingen ...

9 December 2012

Het volgend fietsseizoen kondigt zich reeds mooi aan gezien zich bij de eerste inschrijvingsronde reeds 65 leden hebben ingeschreven voor volgend jaar. Meestal bekende gezichten ... maar toch ook reeds 6 nieuwe gezichten. Allen van harte welkom !(zie ook onze ledenpagina)
Mocht U ook interesse hebben ... het is zekers nog niet te laat en er is nog ruim de tijd ... neem dan gewoon een kijkje op onze "lid worden" pagina.

Ook melden wij dat met de komst van Johan en Pascale binnen het bestuur en met het verdwijnen van Astrid daarin ... enkele bestuurstaken werden verschoven van verantwoordelijke. Meer details hierover vind u op onze bestuurspagina.
De eerste belangrijke data voor 2013 zijn vrijdag 22 februari (algemene vergadering), zaterdag 23 februari (openingsrit) en zaterdag 2 maart (voorstelling nieuwe kledij).

het bestuur


Kampioenen2012 - souper

1 December 2012
Proef van de sfeer van onze KampioenenSouper 2012 ...!


Voor de foto's klik je hieronder
 
 

Pensenkermis 17-18 NOV. 2012

18 November 2012
Met meer dan 550 opgediende schotels, werd deze editie van onze Pensenkermis een absoluut succes.
Wij wensen dan ook alle deelnemers (en helpers !) van harte te bedanken voor hun komst en hun belangrijke steun aan onze club !

Saaitmaster


Mountainbike 21 OKT. 2012

21 Oktober 2012
Dit jaar konden we bijna 1700 deelnemers verwelkomen voor onze 23e Dwars d/h Zoniënwoud ... en gezien de drukke kalender - te wijten aan de verkiezingen verleden week - is dit een mooie score. Het bestuur wenst dan ook alle deelnemers van harte te bedanken voor hun komst en geeft afspraak voor volgend jaar ! De "MTB-you" foto's kan je alvast hier vinden
... en meer HM-fotos vind je op onze eigen fotopagina
     

Saaitmaster


Maleizen-Yvoir ... PLAT !

10 September 2012
4-2 was de uiteindelijke "PLAT"-eindstand ...4 keer Maleizen, tegenover 2 keer Hoeilaart. Niettegenstaande deze "probleemkes" werd het een geslaagde dag !
Het weer was van de partij ...ook Hoeilaart had enkele "zonen" opgestuurd ...ééntje van Parker en 16 man van HM...goed voor 22 renners. Kim G. had zijn mooiste voiture ingezet als volgwagen ... wat een goede zet bleek. Onze Martin VR, en de Rudy uit Hoeilaart, hebben ons begeleidt zoals de "echten" ... goe gedaan mannen, bedankt ! Steven W moest vroeg thuis zijn ... zodat we deze na Namen vakkundig zijn "kwijt" gespeeld. We waren toen wel reeds 4 keer gestopt .. 4 maal "plat" dus na 65 km ... sommigen begonnen reeds te tellen wat dit zou brengen op 165 km ...en of we wel voor "den donkeren" zouden thuis geraken! Gelukkig "koos" de saaitmaster na de "ravitaillement" in Falean (met "cornichons" !) voor de frissere volgwagen ...en konden alzo enkele "wisselstukken" gebruikt worden als reparatie op de terugweg. een terugweg die heet en golvend lastig was ... toch werd er kort na vieren afgeklokt aan de Bierkar ..ruim binnen tijd dus !
Afspraak volgend jaar - 2e zondag van sept. - voor een volgende Maleizen-Yvoir !

Saaitmaster


laatste gordel ??? ...

2 September 2012
16 leden wouden absoluut de laatste keer meedoen aan de 100 Km van de gordel. Het was nog half donker toen VTM onze Illias (en saaitmaster) kwamen interviewen aan de start. We waren dus nog niet eens vertrokken en we waren al in het nieuws ...goe bezig ! Er waren er ook 2 die gekozen hadden voor een apart vehikel, nml een tandem. Joris en Deonie hebben gezweet als de beesten (vooral bergop dan) ..maar hebben het prima gedaan ..bravo mannen ! Ook een bravo voor onze gordelkapitein, Paul H, om de HM-bende goe bij elkaar gehouden te hebben tot op het einde !
 

Saaitmaster


eerste KOTK Koers Op Rollen ...

25 Augustus 2012
Is gewonnen door "FC De Pedalen Kwijt". Met 2 keer een 1e plaats en daarbij een 2e en 3e plaats, kwamen zij uit op een totaal van 7 punten. Dit was één minder als "De Strijkijzers" en 2 minder als "De Kampernoelen". Binnenkort meer ...  

Saaitmaster


Geraardsbergen ...

28 Juli 2012
13 hoeft niet altijd ongeluk te brengen ... deze keer bracht het zelfs geluk !
Gelukkig dat onze Johan (DK) als 13e kwam aangerend .. zodat het uiteindelijk kon stoppen met regenen ..wat ook stanté pédé gebeurde!
Wij dus op weg naar Geraardsbergen volgens de weg "van in den tijd ..." en vooral na goed voorbereidend werk van onze woensdag-mannen zodat we vlot onze weg vonden.
Na een blauw konijn gezien te hebben na Braine, via de toeristische trein naar Rebecq en zo door Galmaarden, kwamen we via de vesten aan de voet van "De Muur" aan. Diegene die daar nog op slickx stonden .. hadden het moeilijk om tot boven te rijden .. aangezien het nu en dan eens "zip ..zip ..zip" was blijkbaar ...
Maar .. iedereen toch tot in den hemel gereden dus, (goed!) gegeten en gedronken. Tijd gekomen voor de terugweg... met direct als kuitenbijter "de bosberg" op.
Onze Ludo reed daar de kasseien uit het wegdek (reden onbekend .. wel opgeroepen voor dopingkontrole na de rit!) en kon met zijn geluk geen blijf als bleek dat hij voor de kopman van de G-ploeg boven was geraakt!
Na Denderwindeke kwam ook nog "de lange" ons tegemoet om ons een welgekomen helpende hand aan te reiken aan kop van ons pelotonnetje.
De alternatieve route vanaf Breedhout, over Beersel, Alsemberg naar Rhode leek in de smaak te vallen en is vatbaar voor herhaling zo bleek.
120KM, geen druppel regen gezien en een mooie geslaagde rit dus ! (het parcoursplannetje is verhuisd naar onze kalenderpagina ...)  

Saaitmaster


Yep yep, we werden gefilmd...

7 Juli 2012
Adri en Tommy in actie in 'La Médiévale' - Brevet 7 Juli in Godinne
http://www.youtube.com/watch?v=CsO-Nez3uaw

Tommy


Maleizen-Strepy-Maleizen

30 Juni 2012
Slechts "7 van de onze" enne 1 "vremde" waren komen opdagen voor deze uitstap naar het oude "Canal du Centre" met zijn 4 beschermde liften en de fameuze nieuwe ascenceur van Strépy-Thieu .. 80m hoog. De wind maakte het eerste stuk knap lastig ... maar na wat krachten opgedaan te hebben in de buurt van de 3e lift, ging de terugweg een stuk vlotter. Op een "psssst" van Martin na dan .. halverwege de 80m-helling ... waren er geen problemen te signaleren ! De klassieke groepsfoto boven aan de lift mocht niet ontbreken ...want onze Luc was er heel speciaal voor meegekomen. Rond 15u waren we alweer in de buurt van ons lokaal ... voor een welverdiende dorstlesser:-)
     

Saaitmaster


We zijn 4 "Flandriens" rijker..

16 Juni 2012
De gevreesde Parijs-Roubaix van 10 juni 2012 ...toch nog met vijven gestart aan de helletocht ...ondanks de voorspelde regendag,hoop,zon s'morgens vroeg en vol adrenaline. Dankzij de ploegverzorgers-chauffeurs,Adri,Bart en Jerre ... en via omleidingen tijdig aan de start gekomen. Dee,Scalle,Jokke,Tommy en Pikkel de fiets op voor de 210 km, waarvan 34 kassiestroken van 1* tot 4*. Wie dacht dat de "helleklassieker" vlak parcours zou zijn: de eerste 100 kmkes heuvelachtig ja! Na 4 kasseistroken,eerste bevoorrading te Solesmes,nog eens 7 verder de allom gekende en één van de meest gevreesde Wallers-Arenberg (4*) Amai, de "jeugd" konden hun ogen niet geloven ..."DE HEL" !!! handen en zitvlak werden getest. In Orchies op aan de controle ... Adri: "mannekes, jullie hebben er de helft van de kasseiën op zitten, nog 17 te gaan!! klein klopke veur Dee en Pikkel ... eten manne!! Op weg naar de 4de en laatste controle passeren we "Retrotouristen" met "pion fixe", buitenband rond de schouders, gekleed in wollen truitjes en broek, gewicht van fiets: hetdreidubbele van de onzen. Ook een modderduivel gespot ... had blijkbaar bocht gemist en zo in poel gesukkeld.
Finale: CARREFOUR DE L'ARBRE", bikkelhard, handen en zitvlak gekneusd, de zwaarst. Scalle de pechvogel: lek op ongelukkig moment ...
De meet in zicht ...niemand voelt zich nog moe ...kasseiën van Hem verteerd ...nu nog de velodroom. Stevige spurt en champagne!! Wij allemaal kampioen! De klub 4 flandriens rijker...
Bedankt Pascal,Jokke,Dee,Adri, Tommy,Sofie,Bart,Opa Jos, Lore en zusje, Pikkel, Jerre, Luc, Rudi, Renaat, Michel voor deze mooie wielerdag ...waarover tussen pot en pint nog (veel) zal gebabbeld worden. Wie durft in 2014?
       

Reporter Pikkel


Met Hoeilaart naar zee ...

4 Juni 2012
Op zondag 24 juni 2012 hebben we - op uitnodiging van onze vrienden uit Hoeilaart - onze jaarlijkse daguitstap naar Wenduine.
* de fietsers en de volgwagens vertrekken voor de 170 km om 07:00 H stipt op het kerkplein van Hoeilaart.
* de bus vertrekt om 09:00 H stipt op het kerkplein (fietsers die halfweg meerijden iets vroeger aanwezig om de fietsen in te laden)
* we vragen een bijdrage van 25 € voor o.a. een consumptie , een broodje (ham of kaas) en een drankje voor onderweg, twee rijsttaartjes voor de fietsers + bus.
* Het aperitief bij het avondeten wordt U aangeboden door de club
* bij aankomst kan er een douche genomen worden
(graag gepast geld meedoen : 1 of 2 Euro)
* het middageten (zelf meebrengen of ter plaatse regelen)
* het avondeten is voorzien voor omstreeks 18:00 H (ook zelf betalen)
* verwachte thuiskomst omstreeks 23:00 H.
gelieve deelname te bevestigen via km-formulier van mei.

KALENDERWIJZIGINGEN JUNI ...

2 Juni 2012
1) zaterdag 9 juni
Brevet in VOSSEM (80km of 35km) voor de B's en C's - vertrek per fiets in Maleizen om 12 UUR ! men zegge het voort !
(ook blijft er nog mogelijkheid tot clubuitstap om 13u zoals gewoonlijk).
2) zaterdag 16 juni
GEEN Gran Fondo Eddy-Merckx (organisatie op zondag verschoven)...
maar wel FLECHE ARDENNAISE dus !

de kalender is eveneens aangevuld tot eind augustus.

LedenBarcue - De Rank

26 Mei 2012
Onder een stralend zonnetje en een 80-tal aanwezigen, werd deze (vervroegde) barbecue een gezellig feest. Onze Luc P. werd daarbij door onze voorzitter in de bloemetjes gezet voor zijn aandeel in onze KOTK-actie dit jaar. Spijtig genoeg kon een andere KOTK-peiler - Astrid - door ziekte geveld er niet bij zijn ... maar ook zij werd niet vergeten ... DJ Pikkel (en zijn bende) ronde de avond af met muziek en dans. Sfeerbeelden vind U op onze fotopagina met dank aan Christine.
       

Saaitmaster Roedie


Kester - 24u MTB

20 Mei 2012
Was toegekomen met Christine iets na 22u ...na een beetje zoeken een outfit opgemerkt van Twc Hoekske Maleizen,derde scoutstent rechts,voorzichtig de MTB"Pittstop"(waar de wissel plaatsvond) overgestoken, de wetstrijdstress en adrenalines waren aanwezig,unieke sfeer,moeilijke omloop en pikdonker,Jokke die zei: "reeds verscheidene deelnemers afgevoerd,gebroken polsen en valpartijen,die verdomde boomwortels in t'donker". Toch 21 plaats,de wissel,reeds na twee toeren(ultrazware omloop) verliep vlot. Er werd per twee afgelost,de duurtijd van een ronde:ca.10 minuten,in tijdstippen van 2 uur,ondertussen konden de andere ploegmaten rusten in de camper van de bvba Dee. Bianca de dienstdoende keukenmeid en barmeid zorgde voorvoor de hongerigen en dorstigen. Terwijl de supporters voor de barbecue zorgden en pilsjes" tankten" streden onze dapperen voor hun vel. Zondagmorgen stonden ze op 26ste plaats,voorzichtig de nacht door,om er na het ochtendgloren en nog een stevige lap op gegeven te hebben,behaalden zij uiteindelijk de 20ste plaats! Proficiat allen... Was ik maar 20 jonger (;-))
     

Reporter Pikkel


1000 Km van KOTK

18 Mei 2012
Vandaag had TWC Hoekske Maleizen een primeur. Onze Jonas was met zijn 15 jaar!! de jongste deelnemer ooit aan de 1000km van KOTK !!! Hij werd geintervieuwd door Het Nieuwsblad. Een dikke proficiat aan onze Jonas die met 125 km aan 30 het uur meereed!! Maar ook aan Danny C die vandaag de 250 km gereden heeft en Martin VR die speciaal voor deze tocht van zijn vakantie terugkwam en 125 km gereden heeft!
Gisteren hebben Tommy en Martin ieder 125km gereden en Adri de 250km. Adri is na de middagrit samen met Martin van Mechelen terug naar Overijse gefietst.
       

Astrid


Bestuursmededelingen ...

6 Mei 2012
1. Het vertrekuur voor volgende zaterdag - brevet La Magnifique in Rochefort - is vervroegd naar 7 uur vanwege interesse om de 180 km te doen !!!
2. de kalender is aangevuld tot eind juli.
3. Voor onze BBQ op 26 Mei zoeken we nog een geschikte sonorisatie (versterker+boxen) voor in de kleine zaal van De Rank. Wie eventueel hiervoor kan zorgen mag een berichtje nalaten bij Danny C. of het bestuur. email bestuur

Het bestuur


Verslag MTB-Overijse

6 Mei 2012
Vanmorgen,eindelijk opgehouden met regenen,dus waren we met zijn zessen ,5 reden de 50,Pascal Hoet de 60 ...zwaar parkoer,maar qua vettigheid in de holle wegen viel het nog mee ... daarna een stevige pint met "maten" gedronken.

Danny C.


April weg-km's ...

1 Mei 2012
De April 2012 (weg)km's kunnen ingegeven worden ...
Volg deze link of ga naar de klassementspagina

Hoekske Barbecue ... dan toch !

23 April 2012
Deze zal doorgaan in het Pinksterweekend en wel op Zaterdag 26 mei om 18u in De Rank in Maleizen - en dus na de clubuitstap naar Floreffe - zoals gewoonlijk geserveerd door "het lekker beest".
De prijs is 15€ voor kinderen onder de 16j en 30€ voor iedereen vanaf 16j en ouder. De prijzen zijn drank inclusief .
Gelieve in te schrijven EN te betalen vóór 12 mei. Inschrijven kan door een te sturen naar bestuur (of meldt gewoon je deelname aan iemand van het bestuur) EN je betaling te storten op de rekening van de club o.v.v. je naam en met het aantal personen (volwassenen/kinderen) dat je komt. Iedereen welkom !
IBAN: BE02 7340 1147 8240
BIC: KREDBEBB

Van Peteghem Classic - Aalst

14 Apr. 2012
9 leden maakten deel uit van de 6000 deelnemers aan deze mooie fietstocht.

Saaitmaster


B's op Zondag ...

10 April 2012
Gezien een B-meerderheid nu toch terug naar het oude systeem wil ...
VANAF VOLGENDE ZONDAG ,15 APRIL, zullen de B's TERUG OM 9u STARTEN ... men zegge het voort ... ook aan de niet-internetters aub !!
(kalender is aangepast)
De A's blijven om 8u30 op zondag ... en de C's om 9u net zoals de B's dus.

het bestuur


eerste 2012 km's ...

1 April 2012
De eerste 2012 (weg)km's kunnen ingegeven worden ...
Volg deze link of ga naar de klassementspagina
Mountainbikers volgen deze MTB-link of ga naar de MTB-klassementspagina

19 Pelgrims ...

31 Maart 2012
Onder een grijze hemel, kwam de saaitmaster als laatste pelgrim aan, klokslag 9u30. Tesamen met 18 andere pelgrims werd de tocht aangevat naar Scherpenheuvel met de wind in het gat... Kris en Guy waren niet van de kop af te krijgen, zelfs niet na meerdere pogingen van onze kampioen, en hebben zo het volledige eerste deel voor hun rekening genomen. Door de gunstige wind, kwamen we - lichtjes voor op schema - aan in Scherpenheuvel zonder noemenswaardige feiten. Café "De Pelgrim" bestond nog ... oef ! en dus wij gelukkig daar onze sandwichskes gaan opeten. Na de gratis wafel des huizes ontvangen te hebben, wij weer weg ...om vooreerst enkele kaarsjes te gaan aanstekenen. Johan had enkel een briefje van 50 euro bij zei ie ... en heeft dus de groepsfoto gemist ..daar hij nog bezig was zijn kaarsen aan te steken. Rond 12u30 was het dan tijd om de terugweg aan te vatten ..deze keer met Adri en Tommy als voorbeeldige koprijders. Niettegenstaande een vastlopende pedaal bij Daniel, en met enkele duwtjes in de achterste gelederen van het peloton naarmate de km's vorderden, werd de rit mooi volmaakt zonder grote problemen. (foto's volgen later)

Weetjes ...

25 Maart 2012
- Pinksterweekend : Maleizen-Valkenburg-Maleizen gaat NIET door
vanwege te weinig inschrijvingen .. kalender aangepast
- Op zondagen, startende vanaf volgende zondag 1 april, rijden "A's" EN "B-s" om 8u30; C's om 9u
- AANDACHT voor veiligheid en achterblijvers aub ! (zie mail)

bestuursvergadering 9/3 ...

10 Maart 2012
De belangrijkste besproken items van deze bestuursvergadering zijn :
1) Onze MTB2012 (okt) krijgt ook een kidstoer van 22km
2) Op zondag 22 april wordt de "druiventoer" ingereden in Overijse. Als verlengstuk van de clubuitstap zal TWC Hoekske hier ook aan deelnemen. (Vertrek om 11u aan den Bonte Os)
3) VALKENBURG (26-27/05): 10 man reeds ingeschreven - nog 6 plaatsen vacant.(meer misschien ook ..)
uiterlijk inschrijven tegen 24 maart. (per mail naar secretaris Astrid of via contactpagina)
4) de kalender tot midden juni is ingevuld en staat online.
5) De nieuwe (Bierkar-)petjes worden verwacht tegen eind deze maand.
6) KOM OP TEGEN KANKER. De geplande organizatie op zaterdag 5 mei wordt opgeschoven naar de week van de druivenfeesten (augustus) en wordt een koers op rollen per ploeg.
7) Onze jaarlijkse barbecue schuift waarschijnlijk op naar 30 Juni...na onze daguitstap naar Overmere (nog te bevestigen ...)
8) Nieuwe leden : Jonas G, Johan DK, Christian L, Eddy G. ... WELKOM ! zo komen aan 80 fietsende leden !

Veel Volk ...

26 Feb. 2012
Onder een schitterend lentezonnetje is het wegseizoen 2012 op gang gekomen. Niet minder dan 41 leden waren van de partij voor een ritje van 48km !
Het was duidelijk dat dit de eerste afspraak was na de winterstop...er werd wat afgebabbeld onderweg ... waardoor echter ook de verkeersregels op het achterplan geraakten en er soms met drie naast elkaar werd gefietst...foei foei !
Ook werd duidelijk naarmate de km's vorderden dat niet iedereen "gepiekt" had naar deze openingsklassieker en soms een extra duwtje heuvelop welgekomen was...
Toch een geslaagde openingsrit zonder pech of gemopper ... afgerond met een drankje en een hapje bij Michel in zijn Bierkar. Met dank aan de fotografen voor het fotowerk !
     

Astrid


WEG-openingsrit 25/2

19 Feb. 2012

Na een zeer geslaagde algemene vergadering met 49 aanwezige leden van onze 76 ingeschreven fietsende leden, wordt dus het hoog tijd om alles klaar te maken voor de start van het nieuwe wegseizoen komende zaterdag 25 februari om 13uur.
Afgaande op onderstaande foto ... vooral niet vergeten uw fiets op tijd binnen te zetten ...
het was koud deze winter ...


Alg. Vergadering 17/2 - Agenda

6 Feb. 2012

Programma vd avond:
1 Welkomstwoord door de voorzitter en verslag van 2011.
2 Voorstelling van de resultaatrekening 2011 en de begroting 2012 door de penningmeester.
3 Stemmen, aanvaarding, goedkeuring van de resultaatrekening 2011 en de begroting 2012.
4 Voorstelling nieuwe leden.
5 Voorstelling van kandidaat bestuursleden, stemming en aanvaarding bestuursleden
6 Overlopen clubreglementen 2012.
7 Voorstelling van het jaarprogramma
8 Voorstelling kalender feb-maart.
9 Aanwezigheidslijst ondertekenen.
10 Het woord aan de leden : Hier wordt ruimschoots de tijd gegeven om zelf voorstellen te doen of vragen te stellen.

Dit alles gaat door in de kleine zaal van het cultureel centrum "De rank" op 17 februari en er wordt gestart om 20u.


Mountainbikers Km's ?

5 Feb. 2012

De eerste ingave voor onze mountainbikers staat klaar
(September-December 2011)

... klik HIER !
of via de MTB-klassementspagina.


19 nieuwe leden reeds ...

18 Jan. 2012

Welkom alvast aan Deonie, Pablo, Bart, Tommy, Kim, Jeremy, Nick, Pascal, Ralph, Jonathan, Rubin, Joris, Andre, Jean-Pierre, Geoffrey, Thomas, Guy en Pascale ! In totaal tellen we nu reeds 84 leden voor 2012 ... en het is nog niet te laat!
Eerste afspraak = algemene vergadering van vrijdag 17 februari in de Rank (20u).


Belangrijke Data 2012

14 Jan. 2012

- Overijse Kampioenenhuldiging : 20 januari (St Jezus Eik)
- 1e alg. vergadering : 17 februari 2012 (de Rank - 20u)
We kunnen binnen het bestuur nog wat extra mankracht gebruiken ... u bent geinteresseerd en u kan eventueel ook met een computer overweg ... Stuur dan een mailtje, smsje of telefoontje naar iemand van het bestuur of kom eens langs op onze volgende bestuursvergadering op 27 januari in de Bierkar om 20u.
- 1e clubuitstap : 25 februari (Maleizen - 13u)
- Kom Op Tegen Kanker - eigen organizatie (?) : 5 mei
- 1000 Km van Kom Op Tegen Kanker : 17/18/19/20mei (Hemelvaart)
- 2-daagse clubuitstap (?) : 27-28 mei (Pinksteren)
- Paris-Roubaix : 10 juni (160/100 km)
- MTB : 21 oktober
- Pensenkermis : 17-18 november
- Souper 2012 : 1 december


ONZE BESTE WENSEN VOOR 2012

het nieuws van 2011 ...

12 jan. 2012

Kan je voortaan hier nog nalezen of ook terugvinden in onze archieven.

heeft u ook nieuws ? stuur het dan door naar de webmaster