TWC HOEKSKE MALEIZEN vzw
SMETSLAAN 54 , 3090 OVERIJSE
IBAN : BE02 7340 1147 8240 en BIC : KREDBEBB
email :bestuur@twc-hoekske-maleizen.be

Opgericht in 1976 onder de naam TWC Hoekske Maleizen ...
Het lokaal dat de pioniers in 1976 kozen, lag op een hoek in Maleizen. Het HOEKSKE was geboren...
Sinds 2011 in ons clublokaal gezeteld in café "de Bierkar" te Maleizen (Overijse). Het is gelegen rechtover de kerk van Maleizen.

Onze club is voor iedereen. We hebben een programma voor de meer geoefende en de recreatievere fietser, zowel dames als heren ...jong of minder jong. Vanaf einde februari, elke zaterdagnamiddag en elke zondagmorgen, verzamelen de Cyclo's om tussen de 60 à 100 km te fietsen. Er wordt gestart aan onze sponsor fietsenwinkel "Rijwielen Stephane Charlier" te Maleizen. Het spreekt voor zich dat er kleinere afstanden aan het begin van het seizoen gereden worden om stelselmatig de afstand op te voeren naar begin april toe. Naast deze ritten, die de kern uitmaakt van ons clubleven, organiseren wij talrijke deelnames aan omliggende organisaties, rally´s, klassiekers (Luik-Bastenaken-Luik , Ronde van Vlaanderen, …) en hebben wij ook zelf een aantal organisaties die door onze club ingericht worden.
Onze mountainbikers verzamelen meestal op zondag rond 8u op de parking in Maleizen voor een gezamelijke deelname aan één van de uitgekozen toertochten. Afstand en tempo zelf te bepalen.
Een gedetailleerde planning kan je ook in de Cyclo- en/of MTB-kalender bekijken.

Aangepaste snelheid
Aangezien onze club zowel zeer jonge als minder jonge leden telt, alsook ervaren en minder ervaren mannen en vrouwen, rijden wij al enkele jaren in meerdere groepen voor de wegritten. (A,B,C groep - 30,27,24 km/u). Elke groep wordt begeleid door wegkapiteins die het tempo controleren en desnoods ingrijpen indien het voor sommigen te snel zou gaan. Bij heuvelachtige ritten worden de “klimmers” natuurlijk wel eens losgelaten, maar toch komt iedereen boven op de helling samen om nadien terug in groep verder te rijden. Er wordt dus steeds in groep gestart en in groep aangekomen, zeker niet in het minst omdat onze club een echte vriendenkring is waar getracht wordt om toch zoveel mogelijk onze kilometers op een plezierige manier door te brengen en dus tesamen. Ons motto luidt immers "samen uit, samen thuis!"

Sportieve spanning
Natuurlijk worden er in onze club ook klassementen opgemaakt. We maken een kampioenschap voor wie het meest heeft deelgenomen aan aktiviteiten volgens de clubkalender en daarbij worden ook onze eerstejaarsleden, mountainbikers, zondagsrijders en onze vrouwelijke leden niet uit het oog verloren met een eigen klassement.

Voor wie?
Alle mannen en vrouwen vanaf 14 jaar, jong en oud, die zowel rustig als intensief willen fietsen. Rang en stand spelen geen rol: bij ons rijden er immers ingenieurs, drukkers, kinesisten, pompiers, loodgieters, dokters, landbouwers, ploegenarbeiders, gepensioneerden ... en jij dus ook ?

Onze (verplichte) uitrusting
Onze (verplichte) basisuitrusting bestaat uit een koersbroek, koerstrui met korte mouwen en ook ééntje met lange mouwen. Daarnaast kunnen er nog windtexvesten, flight plus, thermovesten, collants, kniebroeken, ed ...bijbesteld worden bij onze kledijverantwoordelijke (zolang de voorraad strekt...).

Lid worden?
Elke geinteresseerde kan hier alvast meer informatie vinden, ofwel kan U vrijblijvend contact opnemen met iemand van ons bestuur.

Tot binnenkort !

Het bestuur van TWC HOEKSKE MALEIZEN vzw.